POVEȘTILE MICILOR ȘAHIȘTI

POVEȘTILE MICILOR ȘAHIȘTI se dorește o invitație inedită, deopotrivă prin lumea poveștilor și prin fascinanta lume a șahului. Am selectat 39 de povești frumoase, scrise de copii din Brașov, Săcele, Codlea, Râșnov și Bran, cursanți ai clubului nostru sportiv „Cele două Turnuri”.

 

Am adăugat povestea lui Vlăduț – un jucător de șah mai aparte, care nu este membru al clubului nostru, dar a cărui poveste trebuia așezată lângă celelalte 39.

Deloc întâmplător „și Bran”. Castelul de acolo este un simbol al turismului național, dar cu puțin ajutor, poate deveni cel mai puternic brand românesc de turism. Copiii care participă în carte cu câte o poveste au rezervat o idee, un paragraf și acestui brand „Dracula” și castelului pe care scriitorul Bram Stoker îl atribuie ca fiind reședința acestui conte însetat de hemoglobină.

shutterstock_350733353_edited.jpg

Pe lângă ideile amuzante legate de Dracula, fiecare copil și-a scris povestea plecând de pe tabla de șah și ajungând acolo unde imaginația l-a purtat peste mări și țări. În continuarea poveștii, fiecare a căutat să prezinte câte două curiozități din lumea șahului, ca apoi să propună câte o problemă de șah spre rezolvare tuturor copiilor și părinților care vor citi această carte extraordinară.