• Lucian Stefan

Tu de ce urci pe munte?
Din capul locului, suntem de acord că oamenii de munte merg PE munte în timp ce fandosiții cu veleități de mari iubitori de natură se duc LA munte. Iau cu ei niște tenișuți, niște săndăluțe, o tonă de produse de a căror ambalaje nu se prea îngrijesc după consum, indiferent de statutul pretins în societate și poluează astfel, dar nu numai, tot ce iubim și respectăm noi, oamenii de munte. De cele mai multe ori grandioasa expediție a șoșonarilor se termină cu prima dâră de noroi apărută pe tenișuții sau săndăluțele menționate, dar cu povești ulterioare pentru tovarăși ce ar face să roșească orice vânător sau pescar profesionist ...


Cu toate acestea, ultimele trenduri sună înfiorător: iei o boxă, ori un troller cu tine, chiar dacă ți-ai murdărit espadrilele și insiști în ghiorlănismul tău să devii o știre, țintind un vârf destul de mare, dacă nu chiar pe cel mai mare, ducând astfel, pe cele mai înalte culmi ale lipsei de educație, tupeul, proasta creștere și evident, dorința de afirmare, de a te face cunoscut, de a deveni viral măcar pentru o zi.


Toate bune și frumoase, democrație, libertatea de a fi necioplit, nesimțit și mai ales zgomotos, numai că la prima problemă întâmpinată, personajul apelează la zerosalvamont să fie salvat, să îi curețe cineva espadrilele că el este cetățean care plătește taxe. Eeeeeeeei, dragii mei, acolo unde autoritățile nu pot să vă pedepsească fiindcă sunt oglinda voastră, natura reușește cu brio și bine face, iar oamenii în roșu de pe munte bine ar fi să întârzie de fiecare dată. Pentru că oamenii de munte sunt din ce în ce mai puțini, iar nesimțirea, ignoranța și fariseismul lipsei de educație pun stăpânire pe orice petec de natură, cu toată lipsa de bunătate adaug că natură e îndreptățită să-și ceară drepturile și tributul.


De-a lungul anilor am tot dezvoltat ideea că muntele e pentru toți, atâta vreme cât oamenii vin să învețe despre ei și despre natură, o iubesc, o protejează și învață lucruri noi. Însă în era „doctorilor docenți” în tot și toate, absolvenți „magna cum laude” la școala vieții, realizez că muntele este doar pentru cei care au o minimă pregătire, un echipament corespunzător și o dragoste naturală, firească pentru natură.


Pentru voi, dragi iubitori de munte las mai jos un link de descărcare pentru colecția de 100 de cântece de munte, trudită de trupa CALEnDAR cu bucurie și cu dăruire în 2013. Să vă bucurați de ea în tihnă și departe de boxe portabile sau troller-e.


https://bit.ly/31veQWj


SOAREnDAR!0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate