• Lucian Stefan

Artist în timpul liber

De multe ori m-a amuzat această formulare venită de la diverse suflete mai mult sau mai puțin dedicate artei. De la oameni din breaslă, din public sau din presă. Poți fi artist cu jumătate de normă, doar când îți permit circumstanțele?

La statutul de artist cred că lucrezi toată viața; și nu este cea mai ușoară cale spre împlinire. Nu există cursuri de perfecționare profesională obligatorii, inspirația te vizitează oricând dorește domnia ei, actul de creație este unul singuratic, iar confortul financiar nu este unul dintre beneficiile garantate. Dar un lucru este sigur: nu poti să faci din asta un hobby.

A fi artist implică o asumare totală și neechivocă. Eu știu că mi-am servit țara cu demnitate și profund respect mai bine de un deceniu dar când am hotărât să mă dedic cântecului și poeziei am luat o decizie informată. Nu cred că poți fi artist între 18 și 22 seara și în week-end. Cred cu tărie că ori îți asumi statutul de artist pe de-a întregul, ori renunți.

Au fost în acești 8 ani de zile momente când am sărit o masă fără să fiu la regim. Au fost momente când deznădejdea și supărarea pe o societate ingrată m-au făcut să am îndoieli că am ales calea cea dreaptă. Mai ales că dacă m-ar fi interesat numai câștigul material, îmi făceam formație de cover-uri și terminam socotelile.

Au fost în schimb atâtea momente când un cântec sau o poezie trimise în lume mi s-au întors sub atâtea forme frumoase de mulțumire încât sunt convins azi că pot continua, decent să fac ceea ce știu să fac. Mai bine, mai rău, mai nimerit sau mai nepotrivit, însă am drumul meu și continuu să îl urmez cu fericirea celui care dăruiește.

Le mulțumesc deopotrivă și celor care au curajul să mă critice constructiv atunci când e cazul precum și celor ce se bucură de arta pe care o pot dărui, sub formă de cântec sau de poezie.

Așadar, cu bucurie și cu mândrie afirm că sunt artist, tată (norocos de Victor) și soț iubit, prieten cu normă întreagă, iar în puținul timp liber pe care îl am sunt profesor de șah, administratorul cabinetului stomatologic al Andrei - soția mea iubită, artizanul celor două centre de agrement SOAREnDAR pentru copiii din centrele de plasament și mai găsesc timp și pentru celelalte pasiuni, drumețiile montane, motociclismul și iubitul oamenilor.

Pentru cei care vreți să aflați mai multe despre cântecul și poezia dăruită până acum, vă invit să mă urmăriți pe patreon.com/lucianstefan sau aici, pe Lucianstefan.net.

0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate